Rod!

Există, cum știm, o tainică legătură între lucruri și numele lor.

Când am creat pentru dumneavoastră această pâine hrănitoare, sănătoasă, cu gust memorabil și textură prietenoasă, cu un mix de semințe de soia, floarea soarelui și in obținută din maia, cu fermentare îndelungată, am simțit imediat că trebuie să se numească ”Rod”.

O pâine bogată, care îți aduce liniștea. O pâine pentru care merită să muncești.

Pâinea pe care o meriți după ce ai muncit pentru ea…

Cele mai bune idei care-ți vin

De dimineață, întinzi fețele de masă în cafeneaua ta atât de chic. Ai cea mai bună cafea din oraș, ai cele mai alese ceaiuri. Clienții tăi sunt mulțumiți, dar ai vrea să-i vezi un pic mai tihniți și mai sereni. Ai vrea să-i vezi stând de vorbă și, deodată, să le vezi fețele luminate pentru că le-a venit cea mai bună idee…

Ai la îndemână zeci de feluri de cafea, care mai de care mai bună și ai la îndemână o duzină de feluri de ceaiuri, care mai de care mai aromate. Dar tot lipsește ceva ca să simți tihna aceea de după-amiază sau de weekend și, stând la taclale, să-și vină de-odată cea mai bună idee…

Organizezi această conferință la care participă oameni importanți pentru tine. Agenda e încărcată, discuțiile vor fi intense și pline de conținut. Vine momentul de coffee-break și știi că pe lângă cafea, ceai și apă trebuie să mai fie ceva. Ai vrea ceva ce-i va binedispune și ai vrea, dacă se poate, ceva ce-i va stimula spre discuții calme în partea a doua. Ai vrea ca în finalul conferinței să le vină cele mai bune idei…

Încercați rulourile noastre cu nucă și fructe de pădure! Învelit într-un aluat de cea mai fină calitate, amestecul de nucă și fructe de pădure este exact ceea ce trebuie ca să regăsești liniștea propice pentru cele mai bune idei care-ți pot veni.

Toamna la New York!

Nu ne înțelegeți greșit, nu ne-am schimbat profilul, nu suntem agenție de travel, așa că nu putem să vă oferim călătorii în marele oraș american! Dar e atât de renumită toamna în New York, cea despre care un cântec faimos spune că e minunat să o trăiești încă o dată și încă o dată, încât ne-am gândit să v-o aducem aici și să v-o oferim pe farfurie – asta putem face!

Pentru cei care nu prea au cum să ajungă la New York să vadă toamna, le este mult mai ușor să-i simtă gustul și să-i intuiască frumusețile prin excelentul nostru cheesecake newyorkez cu fulgi de ciocolată și, pe deasupra, decorat cu ciocolată. Iar pentru cei care, totuși, ajung să vadă toamna new-yorkeză la fața locului, acest cheesecake va fi cel mai bun priliej pentru fidelă aducere de aminte.

Desert consistent, ce poate foarte bine să fie și snack de ora 5, cheesecake-ul acesta este un regal pentru iubitorii de ciocolată, dar și pentru cei cărora le place, în general, prăjitura cheescake în multele ei variante.

Comunicat urgent!

Urmare a multor reacții pe care Patiline le-a primit după ce am făcut elogiul perelor săptămâna trecută, ne vedem nevoiți să cerem scuze tuturor iubitorilor de mere care s-au simțit ofensați.

Politica Patiline este aceea de a trata perele și merele cu aceeași prețuire, căutând să le plaseze, pe fiecare, în cele mai bune rețete posibile. Așa se face că avem în oferta noastră tarta rotundă cu umplutură de mere, decorată cu bucăți de biscuite și cu strat de caramel.

Știm că mărul se simte cel mai bine într-o tartă gustoasă și că dialogul său cu crema caramel și biscuitele este perfect, prezența caramelului adăugând un plus de tandrețe pentru a ajunge la sentimentul unei împliniri totale.

Tocmai de aceea, tarta rotundă cu măr este dovada irefutabilă că știm bine ce-i place mărului, dar și ce vă place dumneavoastră, iubitorilor de măr.

Și să știți că managerul nostru lucrează cu Apple…

Nu se compară!

Se zice că nu trebuie să compari mere cu pere. Așa este: nimic nu se compară cu perele! Fructele acestea cu formidabile proprietăți curative, cu un gust atât de aparte, evocând o noblețe arhaică, și o textură cu adevărat unică sunt pe nedrept plasate în plan secund când e vorba de deserturi.

Totuși, cofetarii rafinați știu să pună în valoare prestigiul de ei cunoscut al perelor, ca de pildă în această tartă umplută cu cremă de ciocolată, decorată cu fulgi de ciocolată neagră și jumătăți de pere.

Combinația dintre ciocolata neagră și pară vă va surprinde! Și veți ajunge la concluzia că, într-adevăr, nu trebuie să compari nimic cu perele…

Prima impresie decide totul

Se spune că prima impresie contează cel mai mult. Dar profesioniștii știu că la o recepție sau la o cină mai simandicoasă, prima impresie decide totul.

Pe scurt: una e să deschizi recepția cu mici bucățele de pâine oarecare pe care întinzi ceva icre sau cremă de brânză și cu totul altceva este să întâmpini invitații cu un amuse-bouche creat pe un suport special.

Chefii vin cu creația, noi le oferim baza: doubelle este o adevărată vedetă în oferta noastră, căci oferă posibilitatea unei complementarități, în care cele două elemente destinate să impresioneze dintr-o singură înghițitură se pot reuni într-un gust unic, rămînînd, vizual, în planuri individuale.

Provocator pentru chef, de neuitat pentru consumator – prima impresie care decide succesul evenimentului!

Imbatabilul românesc

Poate că nu avem noi, românii, cea mai rafinată patiserie din lume, dar ce avem este exact pe gustul nostru. Printre miturile oricărei copilării românești se găsește, întotdeauna, foietajul cu brânză telemea – i se spunea, simplu și generic, ”pateu”.

Pur și simplu, nu există în România un centru de oraș, cât o fi el de mare sau de mic, unde să nu se vândă cu mare succes ”pateul cu brânză”.

Din enorma ofertă de pe piață, am ales special un foietaj cu brânză care oferă, deopotrivă, o experiență hrănitoare și nostalgică. Gustul lăptos-sărat al brânzei este perfect echilibrat cu rigoarea foietajului pur românesc.  Acest foietaj de brânză este exact acela pe care l-ați mâncat pe strada copilăriei și pe care nu-l puteți uita…

Din toată gama noastră de patiserie fină franțuzească, austriacă, nemțească sau italienească, am putea lesne să numim acest foietaj cu brânză, ”imbatabilul românesc”.

Cremoasă și înțeleaptă

Dacă nu cumva faci ocolul Pământului pe jos și te grăbești, atunci nu ai nici un motiv să refuzi o cupă de înghețată de fistic.

Produsă în Italia, de regii neîncoronați ai înghețatei, această cupă are proprietăți speciale: pe lângă răcoare și savoare, înghețata de fistic aduce oamenii împreună. Tocmai pentru că nimeni nu refuză o cupă cu înghețată de fistic, toți cei chemați se vor așeza alături.

Aroma acestei înghețate aduce la noi pacea înțeleaptă a micului copac oriental milenar (istoricii au probe clare că oamenii mâncau fistic acum 9000 de ani) ale cărui semințe, hrănesc, relaxează și tonifică.

Cremoasă și înțeleaptă – așa este înghețata noastră de fistic…

Vara cupei spaniole

Nu este cine știe ce rafinament și, în nici un caz, nu este ”fiță” – este pur și simplu firesc, natural să potrivești înghețata cu momentul în care o savurezi.

Dacă la începutul verii merge de minune vanilia și ciocolata, iar în toiul verii se cere fisticul și stracciatella, pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, o combinație simplă și irezistibilă ar fi necesară.

Vă propunem Cupa Spaniolă: înghețată cremoasă cu vișine, decorată cu cireșe amare.

Servită într-o cupă givrată, această înghețată își anunță textura fină încă de la prima vedere, când impresionează modul în care albul imaculat și lăptos primește urmele verticale de roșu intens ale vișinelor. Gustul este puternic și răcoros, profund și cumva nostalgic.

De ce e ”Spaniolă” această cupă de înghețată? Vă lăsăm să aflați singuri, gustând-o. E un mister frumos, care încheie vara așa cum se cuvine…

La vita e bella!

E vară, avem nevoie de înghețată ca de aer (condiționat!) și nu ne mai jucăm cu jumătăți de măsură sau cu experimente riscante. E prea cald pentru așa ceva. Să mergem la sigur!

Mergem în repertoriul clasic al gelateriei italienești și alegem înghețata cu alune de pădure. Echilibrarea gustului alunei de pădure cu cel al laptelui catifelat în cadrul unei înghețate cremoase, deopotrivă răcoroasă și robustă, este una dintre marile izbânzi ale celor mai buni producători de înghețată din lume, italienii.

Cum de aduc ei răcoarea foșnetului unui alun din pădure în înghețata pe care o savurăm pe terasa însorită de la mare, nu știm.

Știm, însă, că nimeni nu o face ca ei, știm că nu mai aveți răbdare, așa că n-o mai lungim: luați o cupă Nocciola și nu vă mai puneți atâtea întrebări. La vita e bella!

 

 

 

« Older Entries Recent Entries »