Comunicat urgent!

Urmare a multor reacții pe care Patiline le-a primit după ce am făcut elogiul perelor săptămâna trecută, ne vedem nevoiți să cerem scuze tuturor iubitorilor de mere care s-au simțit ofensați.

Politica Patiline este aceea de a trata perele și merele cu aceeași prețuire, căutând să le plaseze, pe fiecare, în cele mai bune rețete posibile. Așa se face că avem în oferta noastră tarta rotundă cu umplutură de mere, decorată cu bucăți de biscuite și cu strat de caramel.

Știm că mărul se simte cel mai bine într-o tartă gustoasă și că dialogul său cu crema caramel și biscuitele este perfect, prezența caramelului adăugând un plus de tandrețe pentru a ajunge la sentimentul unei împliniri totale.

Tocmai de aceea, tarta rotundă cu măr este dovada irefutabilă că știm bine ce-i place mărului, dar și ce vă place dumneavoastră, iubitorilor de măr.

Și să știți că managerul nostru lucrează cu Apple…

Nu se compară!

Se zice că nu trebuie să compari mere cu pere. Așa este: nimic nu se compară cu perele! Fructele acestea cu formidabile proprietăți curative, cu un gust atât de aparte, evocând o noblețe arhaică, și o textură cu adevărat unică sunt pe nedrept plasate în plan secund când e vorba de deserturi.

Totuși, cofetarii rafinați știu să pună în valoare prestigiul de ei cunoscut al perelor, ca de pildă în această tartă umplută cu cremă de ciocolată, decorată cu fulgi de ciocolată neagră și jumătăți de pere.

Combinația dintre ciocolata neagră și pară vă va surprinde! Și veți ajunge la concluzia că, într-adevăr, nu trebuie să compari nimic cu perele…

Prima impresie decide totul

Se spune că prima impresie contează cel mai mult. Dar profesioniștii știu că la o recepție sau la o cină mai simandicoasă, prima impresie decide totul.

Pe scurt: una e să deschizi recepția cu mici bucățele de pâine oarecare pe care întinzi ceva icre sau cremă de brânză și cu totul altceva este să întâmpini invitații cu un amuse-bouche creat pe un suport special.

Chefii vin cu creația, noi le oferim baza: doubelle este o adevărată vedetă în oferta noastră, căci oferă posibilitatea unei complementarități, în care cele două elemente destinate să impresioneze dintr-o singură înghițitură se pot reuni într-un gust unic, rămînînd, vizual, în planuri individuale.

Provocator pentru chef, de neuitat pentru consumator – prima impresie care decide succesul evenimentului!

Imbatabilul românesc

Poate că nu avem noi, românii, cea mai rafinată patiserie din lume, dar ce avem este exact pe gustul nostru. Printre miturile oricărei copilării românești se găsește, întotdeauna, foietajul cu brânză telemea – i se spunea, simplu și generic, ”pateu”.

Pur și simplu, nu există în România un centru de oraș, cât o fi el de mare sau de mic, unde să nu se vândă cu mare succes ”pateul cu brânză”.

Din enorma ofertă de pe piață, am ales special un foietaj cu brânză care oferă, deopotrivă, o experiență hrănitoare și nostalgică. Gustul lăptos-sărat al brânzei este perfect echilibrat cu rigoarea foietajului pur românesc.  Acest foietaj de brânză este exact acela pe care l-ați mâncat pe strada copilăriei și pe care nu-l puteți uita…

Din toată gama noastră de patiserie fină franțuzească, austriacă, nemțească sau italienească, am putea lesne să numim acest foietaj cu brânză, ”imbatabilul românesc”.

Cremoasă și înțeleaptă

Dacă nu cumva faci ocolul Pământului pe jos și te grăbești, atunci nu ai nici un motiv să refuzi o cupă de înghețată de fistic.

Produsă în Italia, de regii neîncoronați ai înghețatei, această cupă are proprietăți speciale: pe lângă răcoare și savoare, înghețata de fistic aduce oamenii împreună. Tocmai pentru că nimeni nu refuză o cupă cu înghețată de fistic, toți cei chemați se vor așeza alături.

Aroma acestei înghețate aduce la noi pacea înțeleaptă a micului copac oriental milenar (istoricii au probe clare că oamenii mâncau fistic acum 9000 de ani) ale cărui semințe, hrănesc, relaxează și tonifică.

Cremoasă și înțeleaptă – așa este înghețata noastră de fistic…

Vara cupei spaniole

Nu este cine știe ce rafinament și, în nici un caz, nu este ”fiță” – este pur și simplu firesc, natural să potrivești înghețata cu momentul în care o savurezi.

Dacă la începutul verii merge de minune vanilia și ciocolata, iar în toiul verii se cere fisticul și stracciatella, pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, o combinație simplă și irezistibilă ar fi necesară.

Vă propunem Cupa Spaniolă: înghețată cremoasă cu vișine, decorată cu cireșe amare.

Servită într-o cupă givrată, această înghețată își anunță textura fină încă de la prima vedere, când impresionează modul în care albul imaculat și lăptos primește urmele verticale de roșu intens ale vișinelor. Gustul este puternic și răcoros, profund și cumva nostalgic.

De ce e ”Spaniolă” această cupă de înghețată? Vă lăsăm să aflați singuri, gustând-o. E un mister frumos, care încheie vara așa cum se cuvine…

La vita e bella!

E vară, avem nevoie de înghețată ca de aer (condiționat!) și nu ne mai jucăm cu jumătăți de măsură sau cu experimente riscante. E prea cald pentru așa ceva. Să mergem la sigur!

Mergem în repertoriul clasic al gelateriei italienești și alegem înghețata cu alune de pădure. Echilibrarea gustului alunei de pădure cu cel al laptelui catifelat în cadrul unei înghețate cremoase, deopotrivă răcoroasă și robustă, este una dintre marile izbânzi ale celor mai buni producători de înghețată din lume, italienii.

Cum de aduc ei răcoarea foșnetului unui alun din pădure în înghețata pe care o savurăm pe terasa însorită de la mare, nu știm.

Știm, însă, că nimeni nu o face ca ei, știm că nu mai aveți răbdare, așa că n-o mai lungim: luați o cupă Nocciola și nu vă mai puneți atâtea întrebări. La vita e bella!

 

 

 

Marea calitate vine în doze mici

Adevărul este că marea provocare pentru patiserie nu sunt nici viennoiseriile rafinate, nici plăcintele cât farfuria, ci micile creații ”one bite”. Atâta are la dispoziție patiserul pentru a convinge: o înghițitură! De regulă, aceste produse se adresează evenimentelor în care oamenii socializează, iar rostul lor este acela de a face experința socială mai plăcută. În această materie, nu există ”meci egal”, ”a doua șansă”, sau ”stai să mai vedem”.

Cu patiseria ”one bite” pierzi sau câștigi într-o clipă. Dar pariul este al patiserului abia în al doilea rând – cel care iese la risc este gazda/organizatorul.

Ne place să asigurăm succesul deplin al evenimentelor sau doar al unei întâlniri în jurul unei cești de cafea, acolo unde o mică patiserie poate contribui decisiv, chiar dacă discret, la o seară sau o după-amiază reușite.

Vă garantăm că mergeți la sigur cu rulourile noastre de nucă și fructe de pădure, fragede și vag aromate. O combinație gustoasă și sănătoasă, impresionantă în dozele mici, ”one bite”. Marea calitate vine în doze mici!

Secretul fericit al verii

Vara e aici! A sosit vremea să mulțumim că există înghețate pe lume! Dar a sosit și vremea să știm cum să alegem o înghețată bună. Nu este vorba doar despre gust, arome, texturi și culori – o înghețată bună este cea care te face să te bucuri deplin de vară!

Cupa noastră de înghețată lapte, căpșuni și caramel este perfect alcătuită ca să simți gustul verii: liniștea câmpiei însorite (lapte), răcoarea eliberatoare (căpșuni) și farmecul un pic levantin al serilor de vară (caramel).

Totul servit într-o cupă de sticlă, pentru a evoca eleganța și simplitatea cuceritoare și pentru a arăta, apetisant, culorile ei irezistibile. O înghețată ca o mângâiere răcoroasă!

Îngheţata aceasta cu migdale caramelizate, căpşuni confiate şi sirop de caramel, decorată cu migdale prăjite, în pahar de sticlă, devoalează secretele fericite ale verii pe care, altfel, nu stim cum le-ati putea cunoaște.

Gustul provensal al verii

”Când Dumnezeu se întristează văzând cum a ajuns lumea pe care a făcut-o, își aduce aminte că a făcut și regiunea Provence și se înseninează iarăși” – cugeta un poet în fața splendorii acestui ținut din Sudul Franței. Mediterana și soarele, pământul și lumina, dar mai ales oamenii locului au produs și rafinat în ani una dintre cele mai seducătoare bucătării europene.

”Les herbes de Provence” sunt ierburile aromate care cresc în aceste locuri ca nicăieri altundeva (cimbru și cimbișor, maghiran, oregano, rozmarin, busuioc, hasmațuchi, tarhon și atâtea altele) și dau bucătăriei provensale marca de clasă unică.

Veți recunoaște în pâinea noastră ”Provence” gustul și aromele acestei minunate regiuni. Cimbrișorul și oregano, dar și alte câteva ingrediente care rămîn în secretul creației noastre, adaugă acestei pîini de maia îndelung fermentată valențe calme, stimulând memoria (pentru cei care au trecut prin Provence) ori imaginația (pentru cei ce încă nu au ajuns).

În pâinea noastră se simte liniștea solară, mediteraneană printre aromele sudului Franței. Această pâine merge de minune cu măsline și brânzeturi, cu carnea albă (pui sau pește) și cu un pahar răcoros de vin alb.

Să dăm verii românești un gust provensal – iată o idee foarte bună!

« Older Entries Recent Entries »