PINK de primăvară

Odată cu primăvara, apetitul se reaprinde. Nu în ultimul rând, pofta de mâncare consistentă, pofta pentru un hamburger gustos începe să aducă tot mai mulți clienți spre acest gen de preparat. Pe de o parte, piața burgerilor este aglomerată, pe de altă parte clienții vin cu așteptări mari, așa că nu aveți decât o singură soluție ca să vă diferențiați și să câștigați competiția: întâmpinați clienții cu ceva ce-i va surprinde!

Noi vă dăm o bună idee…

Chifla PINK este imediat atractivă. O chiflă de cea mai înaltă calitate, cu o culoare aparte, simpatică, obținută cu ingrediente 100% naturale, cu o textură și o consistența ce indică fără dubiu clasa înaltă a produsului, cu un gust anume calibrat pentru a pune în valoare hamburgerul.

Rozul ei jucăuș este dat de sfecla de zahăr care este cuprinsă în compoziția chiflei. Asta nu înseamnă, firește, că gustul chiflei PINK este altul decât cel echilibrat și discret, servind gustul burgerului și al celorlalte ingrediente ale farfuriei. Astfel, chifla PINK poate îmbrăca perfect burgerul dumneavoastră sub aspectul gustului, dându-i în plus personalitate aparte, ce-l scoate în evidență.

Înfruptați-vă din # !

Știți de ce au atât de mult succes haștagurile (#)? Pentru că seamănă cu gaufrele. Doar privindu-le, aurii și calde, gaufrele exercită asupra oricui cel puțin două impresii. Pe loc, te binedispun.

N-ați văzut niciodată un om trist mâncând o gaufră, nu-i așa? Apoi, te incită cu relieful lor aparent labirintic, evocând o geometrie ce amintește de copilăria cu caroiașe. Aspectul gaufrelor e foarte important, dar dacă conținutul nu ascunde și el o surpriză, ai impresia că aparența lor simpatică te cam păcălește.

Gaufrele pe care le propunem vin direct din Belgia și au un delicios conținut de vanilie. Gustul vaniliei completează vesel aluatul fin al gaufrei și vă oferă oricând o variantă imbatabilă de gustare dulce.

Să dăm țuicii fiarte sau vinului fiert ceea ce cer!

Frig, încă. Vreme de vin fiert sau țuică fiartă. Arome și alcool cât să încălzească și să ne deschidă spre povești. Dar vinul fiert sau țuica fiartă ”cer”, cum se spune, și ceva gustare. Nu mult, cât să strice pofta de mâncare, dar nici puțin, să lase stomacul fără apărare.

Avem în portofoliul nostru cel mai potrivit ”adjuvant” pentru vinul sau țuica de sezon: covrigul bavarez pretzel.

Nu-i doar un covrig ca oricare altul, e un covrig cu o poveste a lui, pe care eventual o puteți spune celor cu care ciocniți licorile fierte. În zorii Evului Mediu, un călugăr s-a gândit să răsplătească pe copiii ascultători care învăţau rugăciunea cu un fel de covrig care avea în interior ceva ca două braţe încrucişate pe piept.

Erau covrigi simpli, banali, pur şi simplu cocă lăsată la cuptor şi ceea ce îi făcea simpatici era anume acest fel prietenos de a le umple gaura. Călugărul i-a denumit „pretziola”, adică „dar mic”. Aşa a apărut pretzelul.

În ceea ce ne priveşte, de câte ori distribuim pretzel către clienţii noştri, gândul ne duce la bucuria unui copil ascultător care primea, din mâini bune ca pîinea caldă, un pretzel.

Nimic mai aproape de spiritul Sărbătorilor care n-au trecut, totuși, de prea mult…

Tortul prinț

De 10 ani cel puțin, cred că cel mai îndrăgit nume britanic în România este Charles. Atașamentul pe care prințul Charles, moștenitorul coroanei Regatului Unit, îl arată României impresionează pe toată lumea. Prințul Charles face pentru păstrarea frumuseților țării noastre mai mult decât cei mai mulți dintre români!

Ceva din personalitatea lui generoasă și discretă, nobilă și rafinată se poate intui gustând acest tort numit chiar așa, Charles grey cake. Un tort cu blat din pandișpan cu umplutură de mere, cremă de ciocolată, aromă de ceai Earl Grey, decorat cu glazură de ciocolată și pudră aurie. Într-o perioadă atât de specială precum cumpăna dintre ani, merele și ciocolată capătă, desigur, sensuri și gusturi aparte, evocând bucuria intimă, familială, a colindelor și cadourilor de sub brad.

Aroma de ceai Earl Grey dă distincție și rafinament, iar glazura de ciocolată cu pudră aurie sunt o fină aluzie la coroană. Nu știm când Prințul Charles va ajunge să poarte coroana țării sale, dar știm că acest tort, Charles grey cake, merită să fie încoronat în orice competiție cu orice alt tort din lume!

Patiline încheie recomandările acestui an cu acest prinț al torturilor și vă dorește un an nou, cu sănătate și împliniri, amintindu-vă că printre marile bucurii care vă așteaptă în 2020 se află și întâlnirea cu produsele noastre.

La Mulți Ani!

Ceremonia japoneză a tortului!

Matcha este ceaiul verde în jurul căruia s-a dezvoltat grațioasa ceremonie japoneză a ceaiului. Deopotrivă energizant și destresant, ceaiul de matcha ascunde în el principii vitale care pun spiritul uman în bună ordine.

Tortul nostru cu blat pandișpan cu matcha, cremă de ciocolată cu citrice, glazură de matcha, decorat cu susan negru și pudră aurie, duce virtuțile unice ale acestei plante în regatul vesel al desertului.

Un tort care se potrivește de minune ca desert după masă sau ca prăjitură la ceai ori cafea, tortul de matcha este întotdeauna bine primit de suflet și de trup; un tort care armonizează în cheie dulce tot ce poate fi dezordonat în om.

Cheese-cake inspirat

Criticii culinari dezbat și astăzi dacă cheescake-ul este un tort sau o prăjitură. Vă lăsăm să meditați singuri la diferența dintre una și cealaltă; orice-ar fi, acest desert foarte căutat, care conține obligatoriu cremă de brânză, ouă și o undă de vanilie, a cucerit lumea întreagă cu prospețimea lui răcoroasă, cu textura ei fină.

Dar cheese-cake-ul nu este simpatizat doar de meseni, ci și de chefi. Motivul? Versatilitatea sa extraordinară. Puține deserturi oferă un spațiu de creativitate mai mare decât cheese-cake-ul.

Dintre multele interpretări ale cheese-cake-ului, am ales pentru dumneavoastră una cu adevărat specială, care respectă deopotrivă coordonatele de bază ale rețetei dar o și acoperă cu inspirație. Adică, o acoperă cu jeleu din fructe de pădure. Aducerea fructelor de pădure în completarea cremei este cât se poate de fericită, dar credem că touch-ul de inspirație este forma de jeleu în care aceste fructe de pădure vin în compoziție.

Cheese-cake-ul nostru acoperit cu jeleu de fructe de pădure – rodul unei inspirații absolute!

Toamnă cu belșug și pace! Avem ce vă trebuie…

Există o finețe a meniului rustic, tradițional, pe care puțini chefi pot să o realizeze, dar absolut toți mesenii o simt imediat și o apreciază. Și nu este vorba despre vreun amestec prea îndrăzneț, cum mai vedem ici-colo, de rafinament fusion cu elemente autohtone – o asemenea tentativă este de la bun început un eșec!

Este vorba despre descoperirea rafinamentului ascuns, precum o perlă, în chiar bucătăria noastră tradițională, în bucatele care umplu masa românului la această vreme a anului. O masă de sezon, cu pastramă și cârnați uscați, cu mititei (când nu e sezon de mititei?) sau cu ciorbe clasice capătă imediat o notă discretă, dar pe loc simțită, de noblețe dacă este întregită cu o chiflă rustică obținută din maia îndelung fermentată, produsă de noi anume pentru a sprijini o experiență culinară de toamnă bogată.

Chifla noastră rustică are o culoare arămie, natural obținută în procesul de frământare și o textură ce inspiră imediat după frângere autenticitate și franchețe. Gustul este sobru și ușor, venind din acea așezare temeinică a lucrurilor de demult, îndemnând meseanul să-l asocieze imediat cu meniul toamnei, din care nu lipsește mustul cel rubiniu. Chifla noastră rustică este atât de gustoasă încât se pretează și la un simplu sendviș, cu unt și cașcaval sau chiar pe post de însoțitor solid într-o seară în care se încearcă licorile cele mai proaspete din strugurii de anul acesta.

Versatilă, chifla rustică stă bine în orice context și evocă imediat consumatorului belșug și pace.

Îngheţata acestei toamne

Se spune că cel mai faimos vânzător de îngheţată din Paris – un italian care are părăvălia chiar pe Île Saint-Louis – închide în fiecare an în luna august, ca să plece în vacanţă. Cum, negustor de îngheţată închide în august? Un act nesăbuit, ar spune mulţi. Când piaţa explodează de cerere, negustorul închide şi pleacă în vacanţă?

Dar nu e chiar aşa. Din moment ce faima lui este că are cea mai bună îngheţată din Paris, ştie el ce face. Dar, ce face, de fapt? Răspunsul este că înţelege rostul îngheţatei dincolo de ceea ce înţelegem toţi, la prima mână. De aceea este şi cel mai bun…

Abia după ce vara apune, îngheţata redevine ceea ce este de fapt, își regăsește rostul. În toiul verii, când se vinde în cantităţi enorme, îngheţata ne ajută să suportăm canicula. Ne răcorește cu o aromă oarecare și ne salvează de vipie. Funcţia ei principală pe perioada verii este aceea de a aduce un aport rece organismului nostru încins.

Când vine toamna, însă, aşteptările noastre de la îngheţată se schimbă, începem să-i redescoperim adevăratele calități și, astfel, înghețata redevine ceea ce este: un desert rafinat, ușor, o bucurie a gustului, cu o textura cremoasă, catifelată.

Priviți această toamnă, încercați să o înțelegeți și veți ajunge inevitabil la o concluzie: îngheţata acestei toamne este îngheţata de ciocolată, clasică, respectabilă, ca o mare doamnă între doamne, sigură de prestigiul ei în comparație cu alte genuri de înghețată ce au nevoie să țipe și să se agite ca să se facă remarcate, înghețata de ciocolată ne face anul acesta să descoperim cu adevărat că ”niciodată toamna nu fu mai frumoasă…”

Ziua bună după toast-ul de dimineață se cunoaște!

Obiceiul prăjitului pâinii e vechi. Istoria bucătăriei îl consemnează în Evul Mediu, îl găsim evocat în piesele lui Shakespeare, iar în secolul XVIII bucătarii francezi au inventat primele dispozitive de prăjit pâine – un fel de grătare articulate între ele. Oamenilor le-a plăcut atât de mult, încât au ajuns să creeze pâine anume pentru a fi prăjită și mașinării anume făcute pentru prăjitul pâinii. O tradiție a gustului bun și simplu.

Astăzi, feliatul subțire și ”prăjitul” pâinii este o operațiune obligatoriu premergătoare oricărui mic dejun care deschide o zi bună. Când sare pâinea din toaster de dimineață, îți tresaltă inima de bucurie și simți cum o zi proaspătă începe! Apoi, faci sendvișul pe care îl vrei, iar feliile calde, arămii și crocante prind între palmele lor înfierbântate bunătățile feliate… Deliciu!

Micul ritual al celui mai bun mic dejun presupune că ești liber să ți-l faci singur. Când am ales pâinea toast pe care v-o propunem, ne-am gândit la această libertate a dumneavoastră – toastul nostru primește orice combinație de mezel, unt, cașcavaluri ori legume, de gemuri și marmelade, pe care înțelegeți să o alegeți.

Pâinea noastră toast este toastul pe care îl facem în fiecare dimineață pentru voi!

Toamna începe cu yuzu

După ce căldurile verii s-au mai domolit, ne revin din plin și curiozitatea gustativă și apetitul. Nu vă neliniștiți, e ceva normal. Organismul nostru vrea să spună că a venit timpul deserturilor complexe, elaborate, care ne solicită gustul în toate nuanțele sale.

Vă oferim un tort absolut special: Tort cu blat din pandișpan și straciatella, cu cremă ganaș de ciocolată și yuzu, cremă de citrice, cu glazură de ciocolată, decorat cu boabe de cacao. Probabil că, din acest tort, cel mai exotic ingredient este yuzu – ingredientul care-i și dă o personalitate aparte.

Yuzu este fruct extrem oriental, din familia citricelor, specific Chinei, peninsulei coreene, dar mai ales Japoniei – de altfel, yuzu în formă de pastă sau de suc este nelipsit din bucătăria japoneză. Vag acrișor, cu un parfum aparte, yuzu a început să intre în atenția chefilor europeni relativ recent.

El este, încă, un ingredient de descoperit în multe bucătării din România, așa că vă invităm să fim printre primii care experimentează ”talentele” speciale ale acestui fruct. În compoziția acestui tort, yuzu aduce un parfum plăcut și ”leagă” între ele, în chip neașteptat de bun, cremă de citrice și ciocolata.

Aroma sa, bine ponderată de straciatella, vă va lăsa o impresie de neuitat.

Deschidem, așadar, sezonul toamnei prea frumoase cu o evadare exotică – tortul cu yuzu!

« Older Entries