Ciabatta – cea care a cucerit lumea

Nu ştim dacă brutarul veronez care a inventat, la începutul anilor 1980, pâinea ciabatta a avut intenţia de a cuceri lumea cu produsul lui. Cel mai probabil, s-ar fi mulţumit să cucerească piaţa locală. Indiferent de intenţia lui, ciabatta a avut un succes internaţional rapid. Deja la finalul anilor 1990 se putea găsi peste tot în lume, iar italienii, după cum le este obiceiul, au început să adapteze reţeta la diferite specificuri regionale.

În bucătăria italiană, acesta este criteriul succesului: când produsul este adoptat de toţi italienii, dar fiecare îi adaugă câte ceva propriu.

Oferta noastră de ciabatta oferă atât ciabatta natur, adică reţeta originală, cât şi ciabatta cu măsline, probabil cea mai cunoscută dezvoltare a primei reţete.

Ciabatta este o pâine plată, mult aerată, numai bună de sandwich. Bucătarul nostru a creat, de pildă, un sandwich delicios: ciabatta cu cremă de brânză chivas şi somon afumat, speculînd excelent calităţile acestei pâini.

Această interpetare pe care bucătarul a oferit-o pe „ teme de ciabatta” este perfectă pentru un mic dejun rapid şi consistent într-o zi mai călduroasă, dar şi pentru o gustare delicioasă, într-un moment de pauză.

Ciabatta cu măsline, pe de altă parte, este ea însăși o gustare perfectă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *