Doamnelor și domnilor, Nico Lontras!

Nico Lontras e unul dintre Chefii români pe care-i respectăm cel mai mult. Și nu suntem singurii. Iată ce spun alții despre el:

Star Chef Nico Lontras este unul dintre cei mai buni bucătari români. Nu o spunem doar noi, ci majoritatea covârşitoare a colegilor săi de breaslă. S-a întors în România în toamna lui 2013, după mulţi, poate prea mulţi, ani în care a bucătărit prin Europa. Printre altele, Nico se ocupă cu un fel de alchimie: transformă aurul în aur contemporan, adică reţete tradiţionale în fine-dining. Un fel de paşaport diplomatic pentru sărmăluţe şi piftie. Identifică „miss mâncarea de la ţară“, o aduce la oraş şi îi schimbă ia cu un corset, şi fusta cu pantalonii de piele.”  (Cosmin de la urbology.ro)

“Nici bine n-am coborât din vestiar că am şi încremenit lângă masa unde se montau farfuriile. Mă uitam fascinată cum farfuria goală primea rând pe rând culori, texturi, arome – garniturile, carnea, decorurile – toate punctate la final de stropi de reducţii şi sosuri fabuloase. Totul în 3 D, cu volumetrie şi echilibru perfecte. O cromatică feerică, o compoziţie modernă, aerată, nişte gusturi şi arome de nedescris! Meisterwerk – capodoperă. […] Chef Nico Lontras este atins de geniu – tot ce iese din mana lui este WOW – modern, contemporan, original!” (Oana Igretiu, de la savoriurbane.com)

“A plecat din țară ca să-și caute norocul peste mări și țări. Acolo, printre străini, chef Nico Lontras a fost apreciat de toți cei care l-au cunoscut: un ardelean serios și talentat pentru care bucătăria este, în primul rând, un act de cultură.” (Maria Belu, clickpoftabuna.ro)

Nico Lontras, (fost) Executive Chef  la  Ago Restaurant – Bucuresti, este omul care m-a impresionat și m-a inspirat cel mai mult în toată aventura mea gastronomică de până acum. (Bianca Dodeanu, inrestaurant.ro)

Nico Lontras

Și, ca să-l cunoașteți mai bine, vă invităm să-l ascultați vorbind despre food plating:

Iar de săptămâna viitoare vă așteptăm iar pe blog, să vă inspirați din câteva rețete absolut minunate pe care Nico Lontras le pregătește cu noile lava cakes din portofoliul nostru. 

7 comments

  1. Oana Igretiu says:

    Va multumesc pentru ca m-ati citat. Bucataria lui Chef Nico Lontras ar trebui sa devina un model pentru toata lumea din bransa. Jos palaria!

  2. […] cum vă povesteam zilele trecute pe blog & Facebook, Nico Lontras s-a alăturat echipei noastre. Apelând la talentul și imaginația […]

  3. […] prepararea unui desert spectaculos trebuie să vă gândiți nu doar la gust, ci și la prezentare. Chef Nico Lontras s-a lăsat inspirat de primăvară și a creat un desert diafan, asortat cu petale de flori – […]

  4. […] de mare? O singură înghițitură și gata… ești transportat pe o plajă, la Mediterană. Chef Nico Lontras este din nou alături de noi cu o rețetă clasică, gata să-i cucerească chiar și pe cei mai […]

  5. […] și o gustare elegantă și surprinzătoare. Inspirat de bucătăria franțuzească și Patiline, Chef Nico Lontras a creat o supă cremă de avocado răcoritoare și cu un gust subtil, perfectă pentru o cină […]

  6. […] ingredientele sunt acum gata, a venit momentul să montați prăjitura, conform indicațiilor lui Chef Nico Lontras. Așezați piersicile care au stat 24 de ore la marinat peste crema de brânză ținută în cojile […]

  7. […] pentru a oferi o notă de originalitate, supa poate fi preparată în moduri mult mai creative. Chef Nico Lontras a pătruns în profunzimea gusturilor orientale, de unde s-a inspirat pentru crearea unei rețete […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *