Tortellini Bolognese în supă de ghimbir și ulei picant de avocado

Pastele tortellini sunt originare din regiunea Emilia (Italia, desigur) și reprezintă deliciul orașelor Bologna și Modena. Ele se servesc de obicei în supă de vită sau pui. Bineînțeles, pentru a oferi o notă de originalitate, supa poate fi preparată în moduri mult mai creative. Chef Nico Lontras a pătruns în profunzimea gusturilor orientale, de unde s-a inspirat pentru crearea unei rețete surprinzătoare de tortellini Bolognese în supă spicy.

Tottelini cu supa de ghimbir

Iată de ce aveți nevoie pentru prepararea acestei supe:

– 500 ml supă de pui

– 1 baton de scorțișoară

– 1 lingură de ardei gras tocat

– 1 cățel de usturoi tocat

– 1 lingură de lămâiță tocată

– 1 lingură de ghimbir tocat

– 1 lingură de ulei de avocado și chili

– coriandru tocat

– 1 ardei iute tocat (opțional)

Și tortellini Bolognese, desigur. Chef Nico Lontras a folosit pastele Tortellini Bolognese din oferta Patiline, pe care le recomandă cu precizie tuturor bucătarilor care iubesc și folosesc pastele artizanale: http://patiline.ro/blog/nou-de-la-patiline-paste/.

Tortellini

Mod de preparare:

Supa de pui, ghimbirul, usturoiul, lămâița și scorțișoara se fierb la foc mediu timp de 4-5 minute. Se iau de pe foc, se adaugă ardeiul gras tocat și se lasă la infuzat alte 4-5 minute. Pastele se fierb în apă cu sare 3-4 minute, după care se adaugă la supa fierbinte. Se servește cu coriandru tocat, ulei de avocado și chili.

Opțional, puteți adăuga ardei iute și/sau felii de limetă. Sau, dacă doriți, un julienne din legume.

Tortelini cu supa de ghimbir 2

One comment

  1. Violeta says:

    Oameni buni da’ ce papile gustative aveti ca sa suportati atata iute?! Eu n-am avut ardei iute si n-am pus chilli si tot mi-au aplaudat urechile si m-au luat caldurile de cat de iute a fost! N-am putut manca asa ceva! Am vrut sa experimentez ceva exotic dar asa ceva e imposibil de mancat… cel putin de catre mine si familia mea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *