Lava cake cu crème anglaise și înghețată de vanilie
Creativitatea presupune atenție la cele mai mici detalii. De aceea, pentru prepararea unui desert spectaculos trebuie să vă gândiți nu doar la gust, ci și la prezentare. Chef Nico Lontras s-a lăsat inspirat de primăvară și a creat un desert diafan, asortat cu petale de flori – lava cake cu crème anglaise și înghețată de vanilie.
În primul rând, aveți nevoie de lava cake ciocolată de la Patiline.
Pentru a prepara faimoasa crème anglaise, amestecați într-un bol de inox 200 de ml de frișcă lichidă, un baton de vanilie, două linguri de zahăr, două gălbenușuri de ou și o lingură de vin alb. Așezați bolul într-o baie de aburi până când amestecul obținut atinge temperatura de 80 de grade C.
Puneți lava cake la cuptor pentru 13 min la 200 de grade C.
Așezați pe o farfurie câteva lingurițe de crème anglaise, iar deasupra puneți lava cake-ul.
Pentru a decora desertul, faceți un fel de pânză de păianjen din zahăr caramelizat și folosiți petale de flori de primăvară (panseluțe). Chef Nico Lontras vă recomandă să serviți lava cake-ul cu înghețată de vanilie.
Felicitări! Ați obținut un desert rafinat și memorabil.
[…] Acesta poate fi transformat într-un desert diafan, asortat cu petale de flori – lava cake cu crème anglaise și înghețată de vanilie. […]