Melba cu perle de brânză și ciocolată albă

Gradele au început să se adune, de aceea ți-am pregătit un desert răcoros și delicios cu care și clienții tăi pot întâmpina vara – Melba cu perle de brânză și ciocolată albă.

MELBA DE PIRSICI CU PERLE DE BRANZA 5

Pentru crema de brânză ai nevoie de 200 de grame de perle de brânză de vaci, 100 de grame de ciocolată albă topită la bain-marie și 4 coji de tartă de 8,5 cm de la Patiline.

pastry pidy

Al doilea pas important pentru a obține o Melba autentică, constă în pregătirea piersicilor confiate. Ai nevoie de 2 piersici mari pe care să le opărești în apă fiartă timp de 30 de secunde. După, acestea trebuie introduse în apă cu gheață. Astfel, vor fi mai ușor de decojit. Odată decojite, ele trebuie să fie tăiate în două și ambalate în vid cu 2 linguri de zahăr, un baton de vanilie și 200 de ml de lichior de piersici. Gătiți în sous vide la 72 de grade C acest amestec timp de o oră, iar apoi lăsați-l la macerat timp de 24 de ore.

Ultimul ingredient pentru Melba este piureul de zmeură. Acesta poate fi obținut zdrobind cu blenderul sau furculița 100 de grame de zmeură cu 2 linguri de miere. Apoi strecurați pireul obținut prin sită.

Cum toate ingredientele sunt acum gata, a venit momentul să montați prăjitura, conform indicațiilor lui Chef Nico Lontras. Așezați piersicile care au stat 24 de ore la marinat peste crema de brânză ținută în cojile Patiline, iar peste piersici turnați sosul de zmeură. Ornați prăjitura cu frunze de busuioc. Gata! Melba este gata!

PEACH MELBA CU PERLE DE BRANZA (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *