Tagliatele cu ciuperci și trufe

                                      “Nu există dragoste mai sinceră decât dragostea pentru mâncare.”

                                                                                                       (George Bernard Shaw)

Astăzi vă ispitim cu o nouă rețetă propusă de Chef Nico Lontrastagliatele cu ciuperci și trufe, pentru un plus de savoare. De ce trufe?

Trufele sunt foarte apreciate datorită aromei lor intense şi unice, care oferă un gust deosebit felurilor de mâncare în care sunt folosite ca ingredient. O trufă neagră de iarnă, de mărimea unei nuci, este capabilă de a impregna o cameră întreagă cu aroma sa.

Trufele româneşti nu sunt cu nimic mai prejos decât cele italiene, ba din punct de vedere al purităţii, le sunt chiar superioare, având în vedere gradul scăzut de poluare din pădurile de la noi. Cu toate acestea, trufele româneşti sunt, în mare parte, exportate către Ungaria sau Italia, de unde sunt revândute cu preţuri mult mai mari. În România, trufele negre se vând cu 40 euro/kg, în timp ce trufele albe – mult mai puternice în aromă – pot ajunge şi la 1000 euro/kg.” (sursa)

Desigur, ar fi costisitor pentru clienții voștri să comande paste cu trufe în fiecare zi, dar luna martie e potrivită pentru câteva extravaganțe. 🙂

tagliatele cu ciuperci si trufe patiline

Veți avea nevoie de:

– 1 lingură de ulei de măsline

– 100gr panceta cuburi

– un cățel de usturoi tocat

– 50 ml vin alb sec

– 6-7 ciuperci de pădure taiate cuburi

– 100 gr tagliatele de la Patiline

– 150 ml smântână lichidă min. 20% grăsime

– 2 linguri parmesan ras

– pătrunjel tocat

– 1 trufă albă

– 1/2 linguriță ulei de trufe

– sare/piper

Mod de preparare:

Bacon-ul se călește cu uleiul de măsline în tigaie până devine auriu. Se adaugă ciupercile și se stropește cu vinul alb. Se lasă la foc mediu până vinul se evaporă. Se adaugă usturoiul, smântâna lichidă și o lingură de parmesan ras. Se asezonează cu sare și piper și se rade puțină trufă alba.

Când sosul devine cremos, se adaugă pătrunjelul tocat și pastele fierte în apă cu sare timp de 3-4 minute.

Se servește cu trufă rasă, ulei de trufă albă și parmesan.

Tagliatele cu trufe

Poftă bună!

Dacă această rețetă v-a făcut cu ochiul, atunci vă invităm să faceți cunoștință și cu alte sortimente de paste. Pentru detalii legate de produsele Patiline puteți să ne contactați oricând pe email/telefon, răspundem repede.

PS: Nu uitați nici de celelalte rețete pregătite de Chef Nico Lontras:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *