Pâinea noastră, cea de toate zilele…

Trecem printr-o perioadă foarte grea. Suntem supuși unei mari încercări, căreia trebuie să-i facem față. Avantajul produselor congelate este evident în aceste zile, oferind beneficiul proviziilor de lunga durată. Cu atât mai mult cu cât congelarea realizată în capacități de producție precum cea de care dispunem asigură păstrarea tuturor calităților nutritive ale produsului.

În ultima perioada, ne-am concentrat pe conceperea unei game de o calitate înaltă și gust deosebit, pe care o puteți găsi prezentată pe site-ul nostru.

Consistente, cu gust excelent, textură fermă și aerată, realizate din maia si îndelung fermentate, cu ingrediente naturale hrănitoare, pâinile noastre acompaniază perfect orice masă.

Decongelată și coaptă în cuptorul dumneavoastră, pâinea produsă de noi devine pâinea dumneavoastră, cea de toate zilele. Suntem aici, la bine și la greu, gata să punem pe masa dumneavoastră pâinea de care aveți nevoie.

Să ne revedem sănătoși cât mai curând!

Nici măcar nu trebuie să închizi ochii

După atâta frig și gripă, iar se-arată soarele! Cu primăvara, redescoperim natura. Primăvara chiar ai impresia că lumea întreagă te întâmpină cu bucurie, că lumea-i un tort! Pădurea, de exemplu, reînvie și știm de-acuma că nu va trece mult până îi vom savura iar fructele. Iată o felie din tortul lumii împrimăvărate!

Marele neajuns al metaforelor este că sunt frumoase, dar nu sunt gustoase. Or, tortul nostru roșu cu afine remediază tocmai acest neajuns. El traduce în gust farmecul metaforei unei păduri proaspete, profunde, curate.

Blueberry red velvet cake este o realizare de top a cofetarilor francezi: un tort cu două straturi de pandișpan, cu umplutură cremoasă de iaurt și afine. Catifelat în textură și apetisant când îl privești, tortul acesta conferă o unică experiență a gustului, ducându-te cu adevărat acolo unde primăvara doar îți promite că te va duce.

Nici măcar nu trebuie să închizi ochii. Dimpotrivă, stai cu ochii pe minunăția asta de tort, gustă-l, împarte-l celor dragi și bucurați-vă!

PINK de primăvară

Odată cu primăvara, apetitul se reaprinde. Nu în ultimul rând, pofta de mâncare consistentă, pofta pentru un hamburger gustos începe să aducă tot mai mulți clienți spre acest gen de preparat. Pe de o parte, piața burgerilor este aglomerată, pe de altă parte clienții vin cu așteptări mari, așa că nu aveți decât o singură soluție ca să vă diferențiați și să câștigați competiția: întâmpinați clienții cu ceva ce-i va surprinde!

Noi vă dăm o bună idee…

Chifla PINK este imediat atractivă. O chiflă de cea mai înaltă calitate, cu o culoare aparte, simpatică, obținută cu ingrediente 100% naturale, cu o textură și o consistența ce indică fără dubiu clasa înaltă a produsului, cu un gust anume calibrat pentru a pune în valoare hamburgerul.

Rozul ei jucăuș este dat de sfecla de zahăr care este cuprinsă în compoziția chiflei. Asta nu înseamnă, firește, că gustul chiflei PINK este altul decât cel echilibrat și discret, servind gustul burgerului și al celorlalte ingrediente ale farfuriei. Astfel, chifla PINK poate îmbrăca perfect burgerul dumneavoastră sub aspectul gustului, dându-i în plus personalitate aparte, ce-l scoate în evidență.

Înfruptați-vă din # !

Știți de ce au atât de mult succes haștagurile (#)? Pentru că seamănă cu gaufrele. Doar privindu-le, aurii și calde, gaufrele exercită asupra oricui cel puțin două impresii. Pe loc, te binedispun.

N-ați văzut niciodată un om trist mâncând o gaufră, nu-i așa? Apoi, te incită cu relieful lor aparent labirintic, evocând o geometrie ce amintește de copilăria cu caroiașe. Aspectul gaufrelor e foarte important, dar dacă conținutul nu ascunde și el o surpriză, ai impresia că aparența lor simpatică te cam păcălește.

Gaufrele pe care le propunem vin direct din Belgia și au un delicios conținut de vanilie. Gustul vaniliei completează vesel aluatul fin al gaufrei și vă oferă oricând o variantă imbatabilă de gustare dulce.

Să dăm țuicii fiarte sau vinului fiert ceea ce cer!

Frig, încă. Vreme de vin fiert sau țuică fiartă. Arome și alcool cât să încălzească și să ne deschidă spre povești. Dar vinul fiert sau țuica fiartă ”cer”, cum se spune, și ceva gustare. Nu mult, cât să strice pofta de mâncare, dar nici puțin, să lase stomacul fără apărare.

Avem în portofoliul nostru cel mai potrivit ”adjuvant” pentru vinul sau țuica de sezon: covrigul bavarez pretzel.

Nu-i doar un covrig ca oricare altul, e un covrig cu o poveste a lui, pe care eventual o puteți spune celor cu care ciocniți licorile fierte. În zorii Evului Mediu, un călugăr s-a gândit să răsplătească pe copiii ascultători care învăţau rugăciunea cu un fel de covrig care avea în interior ceva ca două braţe încrucişate pe piept.

Erau covrigi simpli, banali, pur şi simplu cocă lăsată la cuptor şi ceea ce îi făcea simpatici era anume acest fel prietenos de a le umple gaura. Călugărul i-a denumit „pretziola”, adică „dar mic”. Aşa a apărut pretzelul.

În ceea ce ne priveşte, de câte ori distribuim pretzel către clienţii noştri, gândul ne duce la bucuria unui copil ascultător care primea, din mâini bune ca pîinea caldă, un pretzel.

Nimic mai aproape de spiritul Sărbătorilor care n-au trecut, totuși, de prea mult…

Tortul prinț

De 10 ani cel puțin, cred că cel mai îndrăgit nume britanic în România este Charles. Atașamentul pe care prințul Charles, moștenitorul coroanei Regatului Unit, îl arată României impresionează pe toată lumea. Prințul Charles face pentru păstrarea frumuseților țării noastre mai mult decât cei mai mulți dintre români!

Ceva din personalitatea lui generoasă și discretă, nobilă și rafinată se poate intui gustând acest tort numit chiar așa, Charles grey cake. Un tort cu blat din pandișpan cu umplutură de mere, cremă de ciocolată, aromă de ceai Earl Grey, decorat cu glazură de ciocolată și pudră aurie. Într-o perioadă atât de specială precum cumpăna dintre ani, merele și ciocolată capătă, desigur, sensuri și gusturi aparte, evocând bucuria intimă, familială, a colindelor și cadourilor de sub brad.

Aroma de ceai Earl Grey dă distincție și rafinament, iar glazura de ciocolată cu pudră aurie sunt o fină aluzie la coroană. Nu știm când Prințul Charles va ajunge să poarte coroana țării sale, dar știm că acest tort, Charles grey cake, merită să fie încoronat în orice competiție cu orice alt tort din lume!

Patiline încheie recomandările acestui an cu acest prinț al torturilor și vă dorește un an nou, cu sănătate și împliniri, amintindu-vă că printre marile bucurii care vă așteaptă în 2020 se află și întâlnirea cu produsele noastre.

La Mulți Ani!

Ceremonia japoneză a tortului!

Matcha este ceaiul verde în jurul căruia s-a dezvoltat grațioasa ceremonie japoneză a ceaiului. Deopotrivă energizant și destresant, ceaiul de matcha ascunde în el principii vitale care pun spiritul uman în bună ordine.

Tortul nostru cu blat pandișpan cu matcha, cremă de ciocolată cu citrice, glazură de matcha, decorat cu susan negru și pudră aurie, duce virtuțile unice ale acestei plante în regatul vesel al desertului.

Un tort care se potrivește de minune ca desert după masă sau ca prăjitură la ceai ori cafea, tortul de matcha este întotdeauna bine primit de suflet și de trup; un tort care armonizează în cheie dulce tot ce poate fi dezordonat în om.

Cheese-cake inspirat

Criticii culinari dezbat și astăzi dacă cheescake-ul este un tort sau o prăjitură. Vă lăsăm să meditați singuri la diferența dintre una și cealaltă; orice-ar fi, acest desert foarte căutat, care conține obligatoriu cremă de brânză, ouă și o undă de vanilie, a cucerit lumea întreagă cu prospețimea lui răcoroasă, cu textura ei fină.

Dar cheese-cake-ul nu este simpatizat doar de meseni, ci și de chefi. Motivul? Versatilitatea sa extraordinară. Puține deserturi oferă un spațiu de creativitate mai mare decât cheese-cake-ul.

Dintre multele interpretări ale cheese-cake-ului, am ales pentru dumneavoastră una cu adevărat specială, care respectă deopotrivă coordonatele de bază ale rețetei dar o și acoperă cu inspirație. Adică, o acoperă cu jeleu din fructe de pădure. Aducerea fructelor de pădure în completarea cremei este cât se poate de fericită, dar credem că touch-ul de inspirație este forma de jeleu în care aceste fructe de pădure vin în compoziție.

Cheese-cake-ul nostru acoperit cu jeleu de fructe de pădure – rodul unei inspirații absolute!

Toamnă cu belșug și pace! Avem ce vă trebuie…

Există o finețe a meniului rustic, tradițional, pe care puțini chefi pot să o realizeze, dar absolut toți mesenii o simt imediat și o apreciază. Și nu este vorba despre vreun amestec prea îndrăzneț, cum mai vedem ici-colo, de rafinament fusion cu elemente autohtone – o asemenea tentativă este de la bun început un eșec!

Este vorba despre descoperirea rafinamentului ascuns, precum o perlă, în chiar bucătăria noastră tradițională, în bucatele care umplu masa românului la această vreme a anului. O masă de sezon, cu pastramă și cârnați uscați, cu mititei (când nu e sezon de mititei?) sau cu ciorbe clasice capătă imediat o notă discretă, dar pe loc simțită, de noblețe dacă este întregită cu o chiflă rustică obținută din maia îndelung fermentată, produsă de noi anume pentru a sprijini o experiență culinară de toamnă bogată.

Chifla noastră rustică are o culoare arămie, natural obținută în procesul de frământare și o textură ce inspiră imediat după frângere autenticitate și franchețe. Gustul este sobru și ușor, venind din acea așezare temeinică a lucrurilor de demult, îndemnând meseanul să-l asocieze imediat cu meniul toamnei, din care nu lipsește mustul cel rubiniu. Chifla noastră rustică este atât de gustoasă încât se pretează și la un simplu sendviș, cu unt și cașcaval sau chiar pe post de însoțitor solid într-o seară în care se încearcă licorile cele mai proaspete din strugurii de anul acesta.

Versatilă, chifla rustică stă bine în orice context și evocă imediat consumatorului belșug și pace.

Îngheţata acestei toamne

Se spune că cel mai faimos vânzător de îngheţată din Paris – un italian care are părăvălia chiar pe Île Saint-Louis – închide în fiecare an în luna august, ca să plece în vacanţă. Cum, negustor de îngheţată închide în august? Un act nesăbuit, ar spune mulţi. Când piaţa explodează de cerere, negustorul închide şi pleacă în vacanţă?

Dar nu e chiar aşa. Din moment ce faima lui este că are cea mai bună îngheţată din Paris, ştie el ce face. Dar, ce face, de fapt? Răspunsul este că înţelege rostul îngheţatei dincolo de ceea ce înţelegem toţi, la prima mână. De aceea este şi cel mai bun…

Abia după ce vara apune, îngheţata redevine ceea ce este de fapt, își regăsește rostul. În toiul verii, când se vinde în cantităţi enorme, îngheţata ne ajută să suportăm canicula. Ne răcorește cu o aromă oarecare și ne salvează de vipie. Funcţia ei principală pe perioada verii este aceea de a aduce un aport rece organismului nostru încins.

Când vine toamna, însă, aşteptările noastre de la îngheţată se schimbă, începem să-i redescoperim adevăratele calități și, astfel, înghețata redevine ceea ce este: un desert rafinat, ușor, o bucurie a gustului, cu o textura cremoasă, catifelată.

Priviți această toamnă, încercați să o înțelegeți și veți ajunge inevitabil la o concluzie: îngheţata acestei toamne este îngheţata de ciocolată, clasică, respectabilă, ca o mare doamnă între doamne, sigură de prestigiul ei în comparație cu alte genuri de înghețată ce au nevoie să țipe și să se agite ca să se facă remarcate, înghețata de ciocolată ne face anul acesta să descoperim cu adevărat că ”niciodată toamna nu fu mai frumoasă…”

« Older Entries