Nu supărați Agnolotti numindu-le Ravioli!

Piemontezii nu merită o asemenea confuzie. Ei au inventat acest gen de paste. Ceva din frumusețea regiunii lor, din farmecul naturii și din talentul artistic uimitor al locuitorilor ei se simte în invențiile lor culinare.

Agnolotti sunt ca și ravioli, o specie de paste umplute. Dar spre deosebire de ravioli ascund mereu câte ceva decisiv nu doar în compoziția umpluturii, ci și în compoziția aluatului. De pildă, agnolotti pe care vi le prezentăm astăzi produc un efect aparte în orice ”plate” datorită cromaticii alb-negru care știe oricine că este combinația de neînvins. Albul, desigur, este cel al aluatului italienesc de paste, iar negrul este al cernelei de caracatiță.

Agnolotti paste_reteta patiline

În îmbrățișarea fină a acestui aluat, umplutura este un amestec savant de brânză ricotta, langustă, cartof deshidratat, roșii, ceapă, țelină, morcov, pătrunjel, usturoi, legat cu ulei de măsline, ciupit cu vin alb, sărat și pieprat în doze înțelepte. Cu Agnolotti Bianco Neri farfuria dobândește o eleganță aparte, iar iubitorul de paste gustă o rafinată creație.

Agnolotti Bianco Neri pot fi baza de la care se poate crea un sos adecvat (Chef Nico Lontras sugerează un sos mediteranean cu vin alb) și un fond de homar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *