SIAL Paris: inspirație & inovație

“Suntem 7 miliarde de oameni pe planetă astăzi… și până în 2050 vom fi în jur 9 miliarde. 9 miliarde de suflete care vor trebui să se hrănească și să găsească o plăcere în hrană. Mai mult ca niciodată, dincolo de tensiunile politice și economice, lumea alimentelor este un loc de schimb universal. Profesioniștii din industria alimentară din întreaga lume creează și construiesc viitorul și felul în care mâncăm.

Inovația este cel mai sigur și valoros indicator economic. Mai mult ca niciodată, inovația va fi catalizatorul de creștere pentru companiile de succes care iau parte la această provocare. Confruntându-ne cu o accelerare dramatică a nevoilor consumatorilor, inovația iese în evidență ca fiind pivotul strategic pentru menținerea și dezvoltarea competitivității companiilor noastre alimentare.” (adaptare după discursul lui Nicolas Trentesaux, Directorul Grupului SIAL)

Inovația și perfecționarea constantă sunt doar două dintre temele de anul acesta de la SIAL Paris, cea mai mare expoziție internațională de produse alimentare.

Târgul s-a desfășurat săptămâna trecută, și, după cum vă povesteam în articolul anterior, o parte din echipa Patiline a fost plecată la Paris, pentru a ne informa și a descoperi cele mai noi trenduri și inovații din industria alimentară globală.

Nu doar pe Sweet Street Desserts, Pidy și Vandermoortele i-am întâlnit acolo, ci și pe furnizorii noștri de măsline, producătorii numărul 1 de măsline în Italia: Ficacci.

Ficacci_SIAL 2014 (1) Ficacci_SIAL 2014 (2) Ficacci_SIAL 2014 (3)

Dincolo de lecțiile învățate, vrem să vă inspirăm și pe voi cu câteva idei de prezentare a produselor furnizorilor noștri.

Iată mai jos două sugestii pentru banalul croissant classic:

  • dulce, cu cremă de vanilie și un strat de frișcă + fructe roșii:

croissant cremă de vanilie și un strat de frișcă + fructe roșii

  • sărat, cu brânză și ierburi mediteraneene:

croissant cu brânză și ierburi mediteraneene

Și-unLittle black dress”: tortul din patru tipuri de ciocolată, cu topping de ganache de ciocolată, fără făină, decorat cu merișoare și afine:

Tort din patru tipuri de ciocolata cu topping de ganache de ciocolata, fara faina

Să ne reauzim cu idei din ce în ce mai îndrăznețe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *