Paste cu fructe de mare în sos mediteranean

Bucătăria mediteraneană se regăsește din ce în ce mai mult în preferințele românilor. Iar când vorbim de bucătăria mediteraneană vorbim musai despre fructe, legume, cereale și alte produse derivate (pâine integrală, paste, orez brun), dar și despre pește și neapărat despre fructele de mare – „roadele mării”. Asta fiindcă Mediterana este una din sursele cele mai generoase în fructe de mare.

Cu gândul la atmosfera tavernelor autentice, astăzi vă întâmpinăm cu o nouă rețetă tipic mediteraneană, propusă de Chef Nico Lontras: paste umplute cu fructe de mare, în sos.

Florete cu fructe de mare 2

Pentru sosul mediteranean aveți nevoie de:

– 1 lingură de ulei de măsline

– 1 lingură de salota tocată (arpagic)

– 1 cățel de usturoi tocat

– 50 ml vin alb sec

– 1 lingură de fenicul tocat

– 1 roșie tăiată cuburi

– 1 lingură de capere

– 2 cuburi de unt (82% grăsime)

– pătrunjel tocat, oregano și busuioc

Pentru paste:

fiori di mare Patiline

– 1/2 linguriță ulei de măsline

– sare/piper

Florete cu fructe de mare

Mod de preparare:

Sosul mediteranean:

Salota, usturoiul și feniculul se călesc la foc mediu în ulei de măsline. Se adaugă vinul alb, caperele și se gătește până se evaporă vinul. Apoi se adaugă roșiile, sare și piper și se lasă la foc mic 3-4 minute până când roșiile se desfac. Se stinge focul, se adaugă ierburile aromatice și se încorporează untul.

Pastele:

Fiori di mare se fierb în apă cu sare 4-5 minute (al dente).

Serviți pastele peste sosul mediteranean și uleiul de măsline. Poftă bună!

Subțiri, groase, lungi, scurte, cu umpluturi sau simple, avem multe sortimente de paste artizanale în portofoliul nostru, așa că vă aşteptăm cu drag pentru detalii pe email/telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *