Gustul provensal al verii

”Când Dumnezeu se întristează văzând cum a ajuns lumea pe care a făcut-o, își aduce aminte că a făcut și regiunea Provence și se înseninează iarăși” – cugeta un poet în fața splendorii acestui ținut din Sudul Franței. Mediterana și soarele, pământul și lumina, dar mai ales oamenii locului au produs și rafinat în ani una dintre cele mai seducătoare bucătării europene.

”Les herbes de Provence” sunt ierburile aromate care cresc în aceste locuri ca nicăieri altundeva (cimbru și cimbișor, maghiran, oregano, rozmarin, busuioc, hasmațuchi, tarhon și atâtea altele) și dau bucătăriei provensale marca de clasă unică.

Veți recunoaște în pâinea noastră ”Provence” gustul și aromele acestei minunate regiuni. Cimbrișorul și oregano, dar și alte câteva ingrediente care rămîn în secretul creației noastre, adaugă acestei pîini de maia îndelung fermentată valențe calme, stimulând memoria (pentru cei care au trecut prin Provence) ori imaginația (pentru cei ce încă nu au ajuns).

În pâinea noastră se simte liniștea solară, mediteraneană printre aromele sudului Franței. Această pâine merge de minune cu măsline și brânzeturi, cu carnea albă (pui sau pește) și cu un pahar răcoros de vin alb.

Să dăm verii românești un gust provensal – iată o idee foarte bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *