Pretzelul aduce bucuria

În zorii evului mediu, un călugăr s-a gândit să-i răsplătească pe copiii ascultători care învăţau rugăciunea cu un fel de covrig care avea în interior ceva ca două braţe încrucişate pe piept. Erau covrigi simpli, banali; pur şi simplu aluat lăsat la cuptor. Ceea ce îi făcea simpatici era anume acest fel prietenos de a le umple circumferinţa. Călugărul i-a denumit „pretziola”, adică „dar mic”. Aşa a apărut pretzelul.716000 - PRETZEL 100G v2

Veţi spune că nu e nimic mai banal decât un covrig din aluat. Că acompaniază perfect berea, se ştie deja. Dar că poate servi ca bază pentru unele dintre cele mai gustoase sandvişuri, se ştie mai puţin. Cum pretzelul este, în general, sărat, se foloseşte fie unt nesărat, fie crema unei brânze vesele, răcoritoare. Evident, sandvişul poate fi construit de fiecare cum crede – în această gustare atât de „casual”, libertatea consumatorului este deplină şi experienţa gătitului poate fi minimă.

pretzel sandwich

(sursa foto)

Dacă trebuie să luaţi un mic dejun în grabă, dar totuşi să vă săturaţi pentru că trebuie, cum se zice, „să vă ţină mult”, un sandviş din pretzel este cea mai bună soluţie. Este mai consistent decât aceeaşi cantitate de pâine, iar conţinutul creat de dumnevaoastră rămâne vedeta. Pretzelul este pentru un sandviş ceea ce este rama pentru un tablou. În ceea ce ne priveşte, de câte ori distribuim pretzel către clienţii noştri, gândul ne duce la bucuria unui copil ascultător care primea, din mâini bune ca pâinea caldă, un pretzel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *