Postul de dinaintea Crăciunului

Ca orice piață vie, sănătoasă, piața românescă de food este puternic determinată cultural. În această perioadă a anului, cererea de produse alimentare de post explodează pur și simplu. Postul este o tradiție tot mai respectată în România nu doar din convingere religioasă – în ultimi ani, tot mai mulți oameni spun că țin post pentru că, pur și simplu, le face bine.

Înaintea sărbătorilor de Crăciun, de sfârșit de an și de început de an nou, când meniurile se îngreunează și mesele se prelungesc, avem cu toții nevoie de o cură lejeră.

Patiline oferă multe produse de post, așa că vă vom prezenta acum doar două dintre cele mai bine vândute: ciabatta cu măsline verzi și plăcinta cu mere.

Ciabatta cu măsline verzi vine din Italia și este o excelentă gustare de ora 11 sau de ora 17. Aromele ei mediteraneene aduc un sentiment solar, de deschidere, în vreme ce textura aerată și coaja consistentă conferă o plăcere aparte masticației.

Plăcinta cu mere este o excelentă soluție ca gustare de post. După cum se știe, majoritatea patiseriei conține unt sau ou, așa că cel mai dificil moment al unei mese de post este găsirea desertului adecvat. Plăcinta noastră cu mere este opțiunea cea mai potrivită, dat fiind faptul că se bazează pe un fruct cu excelente proprietăți nutritive (mărul), dar și pentru că este lejeră, cu gust tradițional românesc.

Postul pare multora o înfrânare, un fel de scarificiu, însă cărțile ne spun că este, de fapt, o bucurie.

Produsele noastre de post sunt selectate anume pentru a contribui la această bucurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *