Bagheta care dirijează masa

În mâna unui dirijor bun, o baghetă conduce toate instrumentele unei orchestre. Făcută de un brutar iscusit, bagheta face ca toate preparatele de pe masă să ”cânte” armonios.

Bagheta este un tip de pâine cu mare succes peste tot în lume, dar nu există dubiu asupra naţionalităţii ei de origine: bagheta este o pâine franţuzească. Francezii ţin atât de mult la ea, încât guvernul de la Paris a dat un decret în 1993 prin care stablieşte că bagheta tradiţională franţuzească nu poate fi făcută decât din: făină de grâu, apă, drojdie, sare.

Sunt permise doar câteva adjuvante, în proporţii stricte, prin acelaşi decret, printre care, de exemplu, făina de soia sau malţul din grâu.

Orice alt ingredient adăugat sau orice nerespectare a dozajului decretat, face ca bagheta să nu fie “tradițional franceză”. În fine, aprobată de guvernul francez sau nu, la orice masă bagheta aduce eleganţă, distincţie şi bun gust, fără să fie deloc pretenţioasă sau “fiţoasă”.

La orice baghetă, decisiv este raportul dintre coajă şi miez. Coaja trebuie să fie mai tare şi mai crocantă, bine coaptă până la „auriu”, iar miezul trebuie să fie moale şi permeabil. Avem în oferta noastră câteva tipuri de baghete, toate foarte bune, anume alese ca să fie capabile să conducă orice masă spre artă. Vă dăm și-un pont: la mare căutare sunt baghetele Nizza, albă şi neagră.

Succesul acestor baghete nu ascunde nici un secret, e vorba pur și simplu de măiestria creatorilor lor care au reuşit un raport splendid între coajă, crocantă şi gustoasă, şi miezul aerat, prietenos, totul într-o notă generală specifică brutăriei artizanale.

Bagheta este, cu adevarat, o formă de respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *