Fascinantul cocktail Martini

Dacă ar fi să te gândești care este rețeta ta preferată cu măsline verzi cu siguranță te vei gândi la o delicioasă pastă obținută din măsline, ulei și usturoi, tocmai bună de întins pe o felie de pâine prăjită sau la o salată ușoară cu roșii cherry, pătrunjel și ceapă verde. Așa-i că nici prin gând nu ți-a trecut cocktailul Martini? Acesta este una dintre rețetele clasice care folosește în cel mai surprinzător fel măslinele verzi.

martini-maslina verde Ficacci

(sursa foto)

Originea acestuia este controversată. Se spune că ar fi fost creat în jurul anului 1910, de un barman italian – Martini care, emigrat în Statele Unite, l-a inventat la Kwickerbocker Hotel din New York. A doua versiune susţine că ar fi fost creat de un oarecare Martinez, din New Orleans, Statele Unite, la sfârşitul secolului al XlX-lea.

Oricare ar fi originea sa, Martini a fascinat din primul moment, atrăgând prin simplitate și clasă.

Vrei să prepari și să oferi și tu un Martini invitaților tăi? Combină gin și vermut în raport de 5 la 1, amestecă cu gheață într-un shaker pentru cocktailuri, apoi strecoară și servește fără gheață într-un pahar răcit de cocktail. La sfârșit, ornează cocktailul cu o măslină verde. Pentru un rezultat ireproșabil, alege măslinele verzi Cerignola de cea mai bună calitate Ficacci.

Masline verzi Cerignola _ Puglia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *