Demiglace – rege peste sosuri
În terminologia bucătăriei franțuzești clasice, fondul demiglace este socotit un fel de ”rege peste sosuri”, pentru că el stă la baza preparării multor sosuri fundamentale pentru gustul francezilor precum sosul de vin roșu, sosul Bourguignone, sosul de piper, sosul Madeira etc.
Fond brun, caramelizat și bine agrementat cu legume, demiglace-ul este folosit de cei mai vestiți chefi ai momentului în prepararea diferitelor sosuri nu doar pentru că oferă o soluție economică rațională în bucătărie, ci și pentru că prepararea sa a devenit aproape o specialitate în sine.
Fondul nostru Oscar – demiglace este unul dintre cele mai bune din lume, fiind renumit pentru gustul echilibrat pe care îl induce produsului final, dar și pentru calitatea deosebită a ingredientelor folosite în prepararea sa, pentru finețea sa. Poate fi păstrat în frigider pentru mai mult timp, în condiții foarte bune.
Fondul demiglace consacră nobleţea farfuriei. Reducţia demi-glace este considerată în bucătăria franţuzească regina sosurilor – convingeţi-vă că au dreptate!
 
			 
					  
					   
					  
 
						


