Trenduri culinare pentru 2017

La început de 2017, cu o rețea tot mai largă și solicitări tot mai diverse, Patiline analizează trendurile de consum ale anului care abia începe. Cum analiza noastră este vastă, vă oferim doar câteva dintre concluzii, reamintindu-vă că suntem ceea ce mâncăm, așa că puteți să priviți la aceste trenduri ca într-o oglindă:

1. Gluten-fobia nu dă semne să scadă, așa că ne așteptăm să se ceară tot mai multă mâncare fără gluten. Deci, vor merge bine produsele cu fructe, legume, carne de pui sau pește.

2. Va crește interesul cosumatorului pentru etichetă. Tot mai mulți oameni vor fi interesați să știe ce anume conține produsul alimentar pe care îl cumpără și vor evita produsele cu ingrediente artificiale.

3. Vor exploda în farfurii culorile! A venit vremea violetului, a verdelui crud, a albastrului senin sau profund și, în general, a culorilor neașteptate pentru anumite produse pe care toată lumea le știe, firesc, având o anumită culoare. Produsele alimentare care vor avea culori neobișnuite, dar plăcute, vesele, expresive, vor avea căutare. Provocarea producătorilor va fi aceea de a obține aceste culori din ingrediente naturale (vezi trendul de mai sus).patiline_trenduri-culinare

4. Oamenii vor experimenta tot mai mult gusturi diferite. Dorința de a întâlni, de pildă, gustul de friptură de vită într-un biscuit sau gustul de ciocolată într-un sandviș, este în creștere. Consumatorii unor asemenea ”experimente” sunt tot mai mulți.

5. Se vor purta farfuriile care, folosind mâncare în culori vii, evocă vizual motive florale sau peisaje linștitoare ori vesele.

6. Se apreciază că trendul general va fi dat de evoluțiile din bucătăriile americană și italiană, iar zona super-nișată va fi cucerită de deliciile unor combinații gastronomice neobișnuite, precum bucătăria correan-americană, malaezian-britanică sau mexican-hawaiană.

7. Se apreciază că vitaminele vor fi în continuare căutate în alimente, dar că interesul va crește exponențial pentru minerale și săruri benefice. Medicii vor recomanda tot mai mare atenție în privința necesarului de săruri și minerale pentru un organism sănătos, iar oamenii le vor căuta tot mai mult în ceea ce mănâncă..

One comment

  1. […] în postarea dedicată trendurilor culinare ale anului 2017 că bucătăria americană va deveni din ce în ce mai influentă în cooking-ul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *