Mediterana într-o farfurie

Am auzit noi printre prieteni că secretul oricărui risotto cu fructe de mare perfect executat este un fond de pește de calitate. Nu-i așa că vrei ca oaspeții tăi să se transpună repede pe Riviera italiană, doar prin prisma gustului inconfundabil al risotto-ului, cu creveți și scoici proaspăt pescuite?

Fondul de pește de la Oscar-Nestle este 100% natural și poate însoți rețete savuroase și pline de imaginație ce au ca ingredient principal peștele și fructele de mare. Ce să mai, este secretul din spatele celor mai gustoase feluri de mâncare create de către Chefi pricepuți.

Fond peste 1l _ re

Așadar, să zicem că ai comandat deja fondul. Al doilea ingredient esențial pentru un risotto perfect este alegerea unui orez potrivit. Trebuie să alegi un orez special pentru risotto și să te asiguri că el va fi gătit al dente.

Fructele de mare – ele trebuie să fie proaspete și în proporție egală – fie că sunt scoici, calamari, creveți sau caracatiță.

Vinul – știm că primul gând e că merge orice vin alb, dar la fel ca și pentru băut, vinul folosit la gătit trebuie să fie de cea mai bună calitate.

Restul ingredientelor sunt:

  • 50 de grame de unt
  • 1 cățel de usturoi
  • un ardei iute
  • pătrunjel
  • parmezan
  • sare, piper.

Odată ce ai ales cu grijă ingredientele, pune untul într-un wok sau o tigaie încăpătoare, pe foc mic. În momentul în care untul s-a topit, adaugă cățelul de usturoi tăiat mărunt și ardeiul iute. Călește câteva secunde, după care adaugă orezul.

Călește orezul câteva minute în unt iar în momentul în care capătă un aspect translucid, adaugă fructele de mare.

Amestecă orezul cu fructele de mare vreo 3-4 minute și apoi adaugă un pahar de vin. Lasă să se evapore alcoolul complet și adaugă pentru început 1 polonic din supa pregătită din fondul de pește, amestecând bine.

Adaugă al doilea polonic de supă numai în momentul în care primul polonic a fost absorbit complet de orez.

La sfârșit condimentează cu sare și piper și desăvârșește totul cu 2-3 linguri de parmezan ras fin.

Gata! Tocmai ai realizat un risotto demn de un chef de renume.

Risotto-cu-fructe-de-mare (Laura Adamache)

(sursa foto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *