Cheia pentru imperiul imaginaţiei culinare

Gătitul, se ştie, nu este doar inspiraţie şi artă pură, ci şi tehnică, dar nu chiar ştiinţă în toată regula. Inspiraţia şi talentul culinar se exprimă deplin abia când sunt provocate de cele mai performante produse ale cercetării. Fondurile noastre sunt rezultatul unora dintre cele mai elaborate cercetări făcute vreodată asupra gustului şi mirosurilor. Ele provin de la producător de top mondial.

Ideea este că orice mâncare cât de cât elaborată are o bază, pleacă de la ceva, se construieşte de undeva. Orice chef are la început o opţiune şi abia apoi, plecând de la ea dezvoltă o viziune. Bazele acestea, numite fonduri, sunt adevărate esenţe ale unor gusturi fundamentale care definesc întregul produs, fără însă să-l domine. Fondul acţionează subtil şi în mâna unui chef bun conferă produsului calitatea haute-cuisine care poate exista şi în cele mai simple farfurii. Fondurile dau direcţie inspiraţiei chef-ului şi consistenţă gustului preparatului.

Fondurile noastre stârnesc în chip neaşteptat imaginaţia chef-ilor! Ele sunt o adevărată cheie spre împărăţia gusturilor. Iată câteva dintre preparatele realizate de Chef Nico Lontras, plecând de la fondurile Patiline.

Avem opţiuni sobre cu care nu dai greş, precum pieptul de raţă cu piure de cartofi dulci şi sos de afine, în care rolul fondului de raţă este acela de a sprijini demnitatea gustului.

Piept de rata cu piure de cartofi dulci si sos de afine

Avem opţiuni ceva mai complexe, precum antricot de vită cu piure de ghebe, piure de mazare, ceapă caramelizată şi sos de vin roșu, demi-glace şi trufe, în care chef-ul echilibrează ingedientele, iar fondul demi-glace consacră nobleţea farfuriei. Reducţia demi-glace este considerată în bucătăria franţuzească regina sosurilor – convingeţi-vă că au dreptate!

Antricot de vita cu piure de ghebe, piure de mazare, ceapa caramelizata si sos de vin roșu, demiglase si trufe

Avem opţiuni marine, precum acest somon fiert în supă de homar şi vin alb cu sfeclă, poppodoms şi alge marine. Fondul de homar se întâlneşte natural cu somonul.

Somon fiert in supa de Homar si vin alb cu sfecla, poppodomns si alge marine

Avem şi opţiuni exotice, precum somonul cu glazură de hoisin cu piure de avocado şi sos asiatic, cu lapte de cocos. Fondul asiatic este practic infinit în posibilităţile sale!

Somon cu glazura de hoisin cu piure de avocado si sos asiatic cu lapte de cocos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *